İş Bankası Kredi Borç Erteleme Nasıl Yapılır?
Dünya geneline yayılan koronavirüs salgını nedeniyle bankalar ekonomiye ve müşterilerine destek paketlerini açıkladılar. Türkiye İş Bankası da müşterilerinin ihtiyaç duymaları halinde kredi, kredi kartı ve ek hesap borçlarına erteleme olanağı sağlayacağını açıkladı.
İş Bankası’ndan yapılan açılamaya göre, müşterilerin ihtiyaç duymaları ve talep etmeleri durumunda; ihtiyaç kredisi, kredi kartı ve ek hesap borç ödemeleri herhangi bir ek şart olmaksızın 3 aya kadar ertelenecek. Buna göre İş Bankası müşterileri tüketici kredisi, kredi kartı ve ek hesap borç öteleme imkanından yararlanabilecek.
İş Bankası Kredi Öteleme Nasıl Yapılır?
İş Bankası bireysel müşterilerinin talepte bulunması halinde ihtiyaç kredisi, kredi kartı ve ek hesap ödemelerinin 3 ay süreyle ertelenebileceğini belirtti. Buna göre, talepte bulunan İş Bankası müşterileri ihtiyaç kredisi, kredi kartı ve ek hesap borçlarını üç ay boyunca erteleyebilecek.
Anapara, faiz, taksit ödemelerinin erteleme işlemleri şubeye gidilmeden İş Bankası Müşteri Hizmetleri numarası 0850 724 0 724 veya İş Bankası Mobil Uygulaması ve İnternet Şubesi üzerinden yapılabilecek. Zira koronavirüs salgını nedeniyle kalabalık ortamlardan uzak durmak gerekiyor ve bu kapsamda İş Bankası da şube çalışma saatlerini yeniden düzenlemişti.
İş Bankası’nın Aldığı Diğer Önlemler
İş Bankası koronavirüs salgını nedeniyle müşterilerin ve çalışanlarının sağlığı için farklı önemler de aldı. Bu önlemlerden biri de şubelerin çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesi oldu. İş Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre şubelerin 12.00 – 17.00 saatleri arasında hizmet vereceği belirtildi.
Diğer yandan, şubelerde yaşanabilecek olası kalabalığı azaltmak için ATM’lerden nakit para çekeme işlemlerinde limitlerler yükseltildi. Bütün bunlara ek olarak ATM, İnternet Şubesi ve mobil uygulamalar üzerinden gerçekleştirilecek EFT ve havale gibi tüm para transfer işlemlerinden 30 Nisan 2020’ye kadar ek bir ücret alınmayacağı belirtildi.
İş Bankası’ndan tüketici kredisi, kredi kartı ve ek hesap borçlarının ertelemeleri hakkında detaylı açıklamalar geldiğinde içeriğimizi tekrar güncelleyeceğiz.