Hesap İşletim Ücreti Almayan Bankalar

Hesap İşletim Ücreti Almayan Bankalar

Hesap işletim ücreti almayan bankalar vadeli veya vadesiz olsun mevduat hesabı kullanmak için ödediğiniz masrafları sonlandırabilir. Günümüzde birçok banka hesap işletim ücreti almıyor.


Hesap işletim ücreti almayan bankalar sayesinde vadeli veya vadesiz türlerde herhangi bir farklılık olmadan TL, USD, EUR, GBP ya da altın hesabı cinsilerinden hesap açabilir ve hesaplarınız için işletim ücreti ödemezsiniz.


Hesap İşletim Ücreti Nedir?


Hesap işletim ücreti, bankaların vadeli veya vadesiz mevduat hesaplarından aldıkları masraflardır. Banka ve ilgili mevduat hesaplarına göre değişiklik göstermekle birlikte, hesap işletim ücreti 2020 yılı itibarıyla 100 TL ile 300 TL arasında değişmektedir.


Hesap işletim ücretleri genellikle aktif olarak kullanılan mevduat hesaplarından alınmaktadır. Hesap işletim ücretleri çoğu zaman ve yine bankaların iç kurallarına bağlı olarak altı aylık dönemlerde, bir takvim yılı içerisinde iki defa ilgili mevduat hesaplarının bakiyelerinden tahsil edilmektedir.


Bütün bunlarla birlikte, maaş müşterileri, emekli maaşı alanlar veya öğrenciler için açılan banka hesaplarından hesap işletim ücreti çoğu durumda alınmamaktadır. Bu konuda detaylı bilgi için bankanızın müşteri hizmetlerine danışabilir ve hesap işletim ücreti uygulamasından muaf olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.


Hesap İşletim Ücreti Almayan Bankalar Hangileri?


Çoğu banka mevduat hesabı sahiplerinden hesap işletim ücreti alırken birçoğu da hesap işletim ücreti almıyor. Hesap işletim ücreti almayan bankalar, tamamen masrafsız bankacılık hizmetleri sunarak aynı zamanda EFT havale ücreti almayan bankalar arasında da yer alıyor.


Hesap işletim ücreti uygulamasının olmadığı bir bankacılık ürünü kullanarak para transfer veya fatura ödeme işlemleri gibi birçok hizmetten ücretsiz bir şekilde yararlanabilirsiniz.


Hesap işletim ücreti almayan bankalar:



  • ING

  • CEPTETEB

  • Enpara

  • Senin Bankan

  • Fibabanka


Listemizde yer alan bu bankaların hizmet, ürün ve özelliklerine kısaca bir bakalım.


ING


ING e-Turun Hesap olarak isimlendirdiği popüler mevduat hesabı ürününden hesap işletim ücreti almıyor. Hesabınızı TL, döviz veya altın cinsinden açabiliyorsunuz. ING hesap işletim ücreti almamakla birlikte fatura ödemeleri ve internet şubesi üzerinden gerçekleştirilen para transfer işlemlerinden de ücret almıyor.


e-Turuncu Hesap’ta herhangi bir hesap açılış alt limiti bulunmuyor. ING aynı zamanda bu ürünü ile 32 günlük en yüksek faiz veren banka konumunda bulunuyor. Hesap bakiyenizi gündüz istediğiniz şekilde kullanabilirken kalan bakiyenizi gecelik olarak yüksek faiz oranları ile değerlendirebiliyorsunuz.


CEPTETEB


TEB’in şubesiz bankacılık özellikli hizmeti olan CEPTETEB hesap işletim ücreti almıyor. CEPTETEB’de Türk lirası cinsinden vadeli veya vadesiz hesap açabildiğiniz gibi, döviz veya altın hesabı da açabiliyorsunuz.


ING’nin e-Turuncu Hesap ürüne benzer şekilde CEPTETEB’de fatura ödemeleri veya para transferleri için ek bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Aynı şekilde CEPTETEB’de hesap açılış alt limiti bulunmuyor.


Enpara


QNB Finansbank’ın CEPTETEB’e benzer şekilde faaliyet gösteren şubesiz bankacılık iştiraki olan Enpara da hesap işletim ücreti almayan bankalar arasında bulunuyor. Enpara’da hesap açılış alt limiti bulunmuyor.


Enpara’da vadeli, vadesiz Türk lirası, USD, EUR ve altın cinsinden hesap açabiliyorsunuz. Enpara’da fatura ödeme ve para transfer işlemleri için masraf ödemeniz gerekmiyor.


Senin Bankan


Katılım bankacılığı alanında faaliyet gösteren Kuveyt Türk’ün şubesiz bankacılık hizmeti Senin Bankan hesap işletim ücreti almayan bankalar arasında yer alıyor. Faizsiz bankacılık ürünleri kullanmak istiyorsanız, özellikle Senin Bankan’ı tercih etmeyi düşünebilirsiniz.


Senin Bankan ile TL, Euro, Dolar ve Altın hesapları açabilirsiniz. Ayrıca bu şekilde açtığınız mevduat hesabı birikimlerinize kar payları da alabilirsiniz. Senin Bankan’da para transfer ve fatura ödeme işlemlerinizi tamamen ücretsiz bir şekilde yapabilirsiniz.


Fibabanka


Fibabanka Kiraz Hesap isimli popüler ürününden hesap işletim ücreti almıyor. Fibabanka’nın Kiraz Hesap isimli ürününü Türk lirası, Dolar, Euro veya Altın cinsinden açabiliyorsunuz. Kiraz Hesap ürünü ile mevduata yüksek faiz veren bankalar arasında yer alan Fibabanka’da birikimlerinizi avantajlı faiz oranları ile de değerlendirebiliyorsunuz.


Kiraz Hesap’ta bakiyenizi gündüz istediğiniz gibi kullanabiliyor ve gece kalan bakiyenizden faiz kazancı elde edebiliyorsunuz, ancak hesabınızdan faiz kazancı elde edebilmeniz için minimum hesap bakiyenizin 1.000 TL ve üzerinde olması gerekiyor. Bununla birlikte, sadece bankanın mobil uygulaması üzerinden yapacağınız para transfer işlemleri ücretsiz olarak gerçekleşiyor. Diğer kanallardan yapacağınız bu tür işlemler ücrete tabi oluyor.


Hesap İşletim Ücreti Almayan Bankalar Ne Kazandırır?


Hesap işletim ücreti almayan bankalar üzerinden bir hesap açarak bankacılık işlemleriniz için ek masraflar ödeme derdinden kurtulabilirsiniz. Bankaların hali hazırda aldıkları hesap işletim ücretleri düşük gözüküyor olsa da, uzun vadede zararlı çıkmanıza sebep olabilir.


Hesap işletim ücreti almayan ING, Enpara, CEPTETEB ve Senin Bankan gibi birçok banka EFT/havale gibi para transferlerinden ve fatura ödemelerinden de ücret almıyor. Bu sayede, bu tür masrafsız bankalar uzun vadede karlı çıkmanızı sağlıyor.



Örneğin, yukarıdaki görselde hesap işletim ücreti almayan bankalardan birini kullanan bir hesap sahibinin iki yıl boyunca hesap işletim ücretinden 108 lirası, ücretsiz gerçekleştirdiği para transfer ücretlerinden de 418 lirasının cebinde kaldığını görebilirsiniz.


Siz de bankanıza hesap işletim ücreti ödemek istemiyorsanız ve dahası para transferi veya fatura ödemeleri gibi işlemlerinizi ücretsiz olarak gerçekleştirmek istiyorsanız, hesap işletim ücreti almayan bankalar üzerinden yeni bir hesap açmayı düşünebilirsiniz.