Bankkart Genç Hakkında 10 Bilgi

Bankkart Genç Hakkında 10 Bilgi

Ziraat Bankası’nın Kredi Yurtlar Kurumu’ndan (KYK) burs veya öğrenim kredisi alan ve 18 ile 26 yaş arasındaki Lisans, Yüksek Lisans ya da Doktora öğrencilerine verdiği Bankkart Genç, sahiplerine birçok avantaj sağlıyor.


Bankkart Genç sayesinde hesaba para yatırma, para çekme, internetten veya fiziki mağazalardan alışveriş yapmak veya hesaptan para transferleri gerçekleştirmek mümkün oluyor. Ayrıca, Bankkart Genç’in Harçlık Avans özelliği hesapta bakiye olmasa dahi faizsiz ve masrafsız ekstra alışveriş fırsatı sağlıyor.


Ziraat Bankası’nın Bankkart Genç ürünü hakkında pek çok soru soruluyor ve soruların yanıtları aranıyor. Bu yayında, Bankkart Genç hakkında en çok merak edilen ve cevabı aranan soruları bir araya getirdik.


1. Bankkart Genç Nedir?


Bankkart Genç, Ziraat Bankası’nın KYK’dan burs veya öğrenim kredisi alan 18 ile 28 yaş arasındaki genç yetişkinler için hazırladığı mevduat hesabına bağlı özellikli bir banka kartı ürünüdür.


KYK’dan burs veya öğrenim kredisi almıyorsanız ve Lisans, Yüksek Lisans ya da Doktora öğrencisiyseniz, Ziraat Bankası şubelerine giderek Bankkart Genç başvurusu yapabilirsiniz. Detaylı bilgi için Ziraat Bankası Hesap Açma sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


KYK’dan burs veya öğrenim kredisi alıyorsanız Bankkart Genç’e başvuru yapmanız gerekmez. Kartınız otomatik olarak basılarak size teslim edilir. Kartınız tercihinize göre adresinize teslim edilebileceği gibi üniversitenize en yakın Ziraat Bankası şubesine de teslim edilebilir. Kartınızı nüfus cüzdanınız ile teslim alabilirsiniz.


2. Bankkart Genç Takip Nasıl Yapılır?


Bankkart Genç kartınızı takip etmek için Ziraat Bankası müşteri hizmetleri numarası olan 0850 220 00 00’ı arayabilirsiniz. Bankanın müşteri hizmetleri numarasını aradığınızda, kartınızın basılıp basılmadığını öğrenebilirsiniz.


Kartınız basılmışsa hangi şubeye veya adrese gönderildiğini müşteri temsilcisinden öğrenebilirsiniz. Kartınız henüz bir adrese gönderilmemişse belirli bir gönderim adresi belirleyebilir ve talebinizi müşteri temsilcisine iletebilirsiniz.


3. Bankkart Genç Şifre Alma Yöntemleri Nelerdir?


Bankkart Genç şifre alma işleminizi üç farklı yoldan herhangi birini kullanarak gerçekleştirebilirsiniz. Kart şifrenizi telefon bankacılığı, internet şubesi ve SMS kanallarından alabilirsiniz.


Telefon bankacılığı aracılığı ile Bankkart Genç şifrenizi almak için Ziraat Bankası müşteri hizmetleri numarası 0850 220 00 00’ı arayabilirsiniz. Kart şifresi oluşturma adımlarını tamamlayarak kart şifrenizi alabilirsiniz.


İnternet şubesi kullanarak da Bankkart Genç şifrenizi alabilirsiniz. İnternet şubesine giriş yaptıktan sonra “Kart İşlemleri” seçeneğinden kart şifrenizi kolayca alabilirsiniz. İnternet şubesinden kart şifrenizi almak için internet bankacılığını aktif etmeniz gerekir. Yardıma ihtiyacınız varsa Ziraat Bankası İnternet Bankacılığı Açma sayfamızdan bilgi alabilirsiniz.


SMS aracılığı ile de kart şifrenizi kolayca alabilirsiniz. SMS yolunu kullanarak kart şifrenizi almak için SIFRE yazıp aralarında boşluk bırakarak kartınızın son 6 hanesi, doğum yeriniz, kartınızın arkasındaki 3 haneli güvenlik kodu bilgilerinizi yazıp 4757’e kısa mesaj gönderebilirsiniz. (Örnek: SIFRE 741852 İSTANBUL 321)


Kart Güvenlik Kodu olarak da bilinen CVV kodu Bankkart Genç’in arka yüzünde yer alır. Örnek bir CVV kodu için şu görsele bakabilirsiniz:


Doğum yeriniz Türkçe karakter içeriyorsa herhangi değişiklik yapmadan SMS’i iletmeniz ve Türkçe karakter kullanmanız gerekir. SMS ile şifre alabilmek için telefonunuzun bankada kayıtlı olması gerekir. Telefon numaranızı güncellemek için Ziraat Bankası şubelerini ziyaret edebilirsiniz.


4. Bankkart Genç Harçlık Avans Nedir?


Harçlık Avans, hesabınızda bakiye bulunmasa dahi belirli bir limit çerçevesinde kartınızı kullanarak faizsiz ve masrafsız ekstra alışveriş yapabileceğiniz bir Bankkart Genç özelliğidir.


Bankkart Genç’in Harçlık Avans özelliğini kullanabilmeniz için KYK’dan öğrenim kredisi veya burs almanız gerekiyor. KYK’dan öğrenim kredisi veya burs almıyorsanız Harçlık Avans özelliğini kullanamıyorsunuz.


KYK’dan öğrenim kredisi veya burs alıyorsanız, Ziraat Bankası şubelerine giderek Harçlık Avans özelliğini açabilirsiniz. Harçlık Avans özelliği başvuru tarihinin yapıldığı gün itibarıyla kullanıma açılır ve hemen kullanılabilir.


5. Harçlık Avans Limiti Ne Kadar?


Bankkart Genç Harçlık Avans limiti KYK’dan aldığınız burs ya da öğrenim kredisi aylık tutarı kadardır. KYK burs veya öğrenim kredisi aylık tutarı kadar belirlenen Harçlık Avans’ı bu limit dahilinde kullanabilirsiniz.


Harçlık Avans kullanımınızdan kaynaklı borçlarınız her ay burs veya öğrenim kredisi ödeme gününde tahsil edilir ve limit böylece tekrar kullanılabilir hale gelir. KYK burs veya öğrenim kredisi ödeme gününden önce Harçlık Avans borcunuzu ödeyebilirsiniz. Ödeme yapmak için ATM veya Ziraat Bankası şubelerini kullanabilirsiniz.


6. Harçlık Avans Nakit Olarak Çekilebilir mi?


Harçlık Avans nakit olarak çekilemez. Harçlık Avans limiti yalnızca Bankkart Genç kullanılarak yapılacak fiziki ve internet alışverişlerinde kullanılabilir. Harçlık Avans özelliğini kullanarak yapacağınız alışverişlere ekstra masraf veya faiz ödemeniz gerekmez.


Öte yandan, bir sonraki ay nakit çekime ihtiyacınız olacaksa Harçlık Avans’ı kullanmamayı, sadece ihtiyacınız olduğunda kullanmayı veya kullandığınız avans kadar parayı hesabınıza geri yatırmanızı tavsiye ederiz.


7. Harçlık Avans Nasıl Kapatılır?


Bankkart Genç Harçlık Avans özelliğini Ziraat Bankası şubelerinden, telefon bankacılığından veya internet şubesinden kapatabilirsiniz. Harçlık Avans özelliğini kapatmak için bu yollardan herhangi birini kullanabilirsiniz.


Harçlık Avans özelliğini tekrar açmayı düşünürseniz Ziraat Bankası şubelerinden yeni bir başvuru yapmanız gerekir. Başvurunuzu yaptıktan sonra tekrar Harçlık Avans özelliğini aktif ederek kullanmaya başlayabilirsiniz.


8. Bankkart Genç Kredi Kartı Nedir?


Bankkart Genç Kredi Kartı, kartınıza kredi kartı avantajlarını dahil edebileceğiniz bir özelliktir. Bankkart Genç Kredi Kartı ile anlaşmalı üye iş yerlerinde taksitli alışveriş yapabilir, puan kazanabilir, kartınızdan nakit avans çekebilir veya kampanyalara katılabilirsiniz.


Bankkart Genç Kredi Kartı başvurusu yapmak için kullandığınız mevcut kartı 2015 yılı ve öncesinde almış olmanız gerekiyor. Eğer bu şartlara uygunluk sağlıyorsanız Bankkart Genç Kredi Kartı başvurusu yapabilirsiniz.


Lisans, Yüksek Lisans ya da Doktora öğrencisiyseniz KYK’dan öğrenim kredisi veya burs almıyor olsanız bile farklı bankalardan kredi kartı alabilirsiniz. Hangi bankalardan kredi alabileceğinizi öğrenmek için öğrencilere kredi kartı veren bankalar incelememize göz atabilirsiniz.


9. Bankkart Genç Kredi Kartı Faizleri Nasıldır?


Bankkart Genç Kredi Kartı faizleri hakkında bilgi almak için şu çizelgeyi inceleyebilirsiniz:

























Bankkart Genç Kredi Kartı FaizlerOranlar
Akdi Faiz%1.40
Gecikme Faizi%1.70
Nakit Avans Faizi%1.40
Limit Aşım Faizi%1.40

Bankkart Genç Kredi Kartı kullanıyorsanız, kartınıza ilişkin asgari ödemeleri mutlaka yapmanız gerekir. Asgari ödeme yapmamak kredi notunuzu olumsuz etkiler. Bunun dışında faiz ödememek için toplam dönem borcunuzu düzenli olarak ödemeniz gerekir. Detaylı bilgi için kredi kartı faizleri sayfasına bakabilirsiniz.


10. Bankkart Genç Harcama Tercihi Nasıl Yapılır?


Hem Bankkart Genç hem de Bankkart Genç Kredi Kartı kullanıyorsanız alışveriş sırasında bir harcama tercihi yapmanız gerekecektir. Böylece harcamanın hesabınıza bağlı bakiyeden mi, yoksa kredi kartı bakiyesinden mi çekileceğini belirleyebilirsiniz.


ATM ve POS işlemleri yaptığınızda karşınıza özel bir menü çıkar ve bu menüden kartın hangi özelliğiyle işlem yapmak istediğinizi kolay bir şekilde seçebilirsiniz. Seçim yapmadan önce satıcıya tercihinizi belirtmeyi unutmamalısınız.