Masrafsız ve Şubesiz Bankacılık için 7 Alternatif
Bankacılık işlem maliyetlerinin olmaması veya normalden daha az olması sebebiyle şubesiz bankacılık ve masrafsız bankacılık modelleri günümüzde oldukça fazla tercih ediliyor.
Bankaların rekabetiyle birlikte çok sayıda yeni dijital bankacılık hizmeti pazara girmeye devam ediyor. Finansbank Enpara, YapıKredi Nuvo, DenizBank Dijital Deniz, TEB CEPTETEB, Garanti Bankası iGaranti, ABank Mutlu Param, Kuveyttürk Senin Bankan bu alternatifler arasında yer alıyor.
Bankaların hayata geçirdikleri bu ürünleri sitemiz üzerinden tek tek tanıtmıştık fakat sayıları artış gösterince fırsat bu fırsat diyerek, her birini tek sayfa üzerinde listeleyelim dedik. Eğer yakın zamanda şubesiz bankacılık hizmetlerinden yararlanmayı düşünüyorsanız eminiz ki bu liste işinize yarayacaktır.
Finansbank: Enpara
Bizi şubesiz bankacılık modeliyle tanıştıran ilk banka ürünü olan Enpara, hizmete girdiği günden bu yana müşteri memnuniyetine son derece önem veriyor. Faiz oranlarıysa her zaman yüksek. Kredi kartı yok fakat, vadesiz hesaplara tanımlanan “Ekpara” hizmeti bu eksikliği karşılıyor. Ayrıca, ihtiyaç kredisi çekebiliyoruz.
YapıKredi: Nuvo
Enpara sonrasında hizmete giren YapıKredi Bankası’nın şubesiz bankacılık modeli Nuvo, her ne kadar sektörün ilkleri arasında yer alsa da büyük bir eksikliği var. Bu eksiklikte YapıKredi müşteri olmayanlar Nuvo’dan yararlanamıyorlar. Nuvo’ya başvurabilmek için YapıKredi müşterisi olma şartları bulunuyor.
Bunun dışında, kredi kartı imkanı, zengin faiz oranları ve ihtiyaç kredisi de Nuvo’da bulunuyor.
ABank: ABank Dijital
Sessiz sedasız şubesiz bankacılık hizmeti vermeye başlayan ABank, Mutlu Param üzerinden devam ediyor. Enpara mantığında olduğu gibi tamamen işlemlerinizi internet, mobil uygulama vs. aracılığıyla yapabiliyorsunuz. İhtiyaç kredisi alabilme şansınız var, bunun dışında yine zengin faiz oranları sunuyorlar ve başvurunuzun ardından size ABank’ın AKart’ını gönderiyorlar. Bu kart ile ABank ATM’lerin para yatırma, çekme gibi işlemleri gerçekleştirebiliyorsunuz.
(Güncelleme: ABank’ın Mutluparam hizmeti isim değiştirerek, ABank Dijital adıyla hizmet vermeye başlamıştır.)
DenizBank: Dijital Deniz
Sberbank kuruluşu olan DenizBank’ta çaktırmadan şubesiz bankacılık modeline adım atan bankalardan biri oldu. Öyle ki, fastPay uygulamasının tanıtımları arasında Dijital Deniz adeta kayboldu gitti. Fakat biz DenizBank’ın bu pazardan pay almak için büyük bir hamle yapacağını düşünüyoruz. Mantık aynı, başvuru yapıyorsunuz ve adresinize gelip Dijital Deniz’i size anlatıyorlar, ATM kartınızı veriyorlar. Elbette zengin faiz oranları, masrafsız bankacılık işlemleri ve ihtiyaç kredileri çekme imkanı mevcut.
TEB: CEPTETEB
TEB, şubesiz bankacılık modelini paldır küldür adeta bağıra bağıra hizmete aldı. Daha önceki mobil uygulamasının adını kullanan TEB, CEPTETEB‘i güncelleyerek tüm kullanıcılarına şubesiz konsepte geçebileceklerini duyurdu. Uygulamanın güncellenmesinin ardından App Store’da en çok indirilen uygulamalardan biri oldu. Zengin faiz oranları, ihtiyaç kredisi, kredi kartı ve elbette masrafsız bankacılık avantajları sağlıyor.
KuveytTürk: Senin Bankan
Faiz bana göre değil ama dijital masrafsız bankacılık tam bana göre diyenler içinde KuveytTürk’ün Senin Bankan hizmeti var. Şubesiz bankacılık olan Senin Bankan’da birikimleriniz için katılım hesaplarını giriş yapabiliyorsunuz. Ayrıca, ATM kartınız oluyor ve KuveytTürk ATM’lerinden işlem yapabiliyorsunuz. Elbette, EFT gibi işlemler için ücret ödenmiyor. Bu arada şubeye gittiğinizde, anında başvurunuzu alarak işlemlerinizi tamamlıyorlarmış bu bilgiyi de ekleyelim.
Garanti Bankası: iGaranti
Tam anlamıyla masrafsız olduğunu söyleyemesekte, Garanti Bankası’da iGaranti ile şubesiz modelini duyurdu. Adresinize gelmiyorlar, sadece uygulamayı akıllı telefonunuza indiriyorsunuz ve kullanmaya başlıyorsunuz. Faiz oranları oldukça şık, EFT gibi işlemlerden 1 Temmuz 2015 tarihine kadar ücret almayacaklarmış, sonrasına dikkat edilmeli. Aslında iGaranti bu listede olmayı hak etmiyor diyebiliriz. Şubesiz bankacılık modelleri masrafsız olması sebebiyle ilgimizi çekiyor.
Enpara mı, Nuvo mu, Mutlu Param mı, Dijital Deniz mi, CEPTETEB mi, iGaranti mi yoksa Senin Bankan mı? tümü bu listede. Aralarından seçim yapmak size kalıyor. Yukarıdaki masrafsız bankacılık ürünlerden bir ya da birkaçını kullanıyorsanız yorumlarınızı ve sizin önerilerinizi bekliyoruz.