Kredi Hayat Sigortaları ve Merak Edilenleri

Kredi Hayat Sigortaları ve Merak Edilenleri

Kredi hayat sigortaları, bankalardan kredi aldığınız takdirde yapılan sigortalardandır. Biraz daha detaylı açacak olursak, bankalardan konut, taşıt, ihtiyaç gibi kredi ürünlerini aldığınız zaman hayatınızı kaybetmeniz halinde kredi aldığınız bankadaki borcunuz kredi aldığınız sırada yapılan hayat sigortası kapsamında kapatılır.


Kredi hayat sigortaları 18 ile 75 yaş aralığından kredi ürünleri kullanan banka müşterileri için geçerli olmaktadır. Bazı bankalar nakit blokaj karşılığı kredi kullanan müşterilerine bu tür bir sigorta yapmamaktadır.


Kredi Hayat Sigortası Yaptırmak Zorunlu Mu?


Yukarıda da belirttiğimiz gibi kredi hayat sigortaları 18 ile 75 yaşları arasındaki tüm kredi müşterileri için zorunludur. Kredi hayat sigortaları, hayatınızı kaybetmeniz durumunda kredi aldığınız bankanın borcunuzu kapatmasını amaçlamaktadır. İhtiyaç kredileri, taşıt kredileri gibi durumlarda yapılması zorunludur.


Bunun dışında, bazı bankalar nakit blokaj karşılığı ile kredi alan müşterilerinden kredi hayat sigortası yaptırmalarını talep etmemektedir.


Kredi Hayat Sigortası Ücretleri


Kredi hayat sigortası hesaplama yöntemi kişiden kişiye farklılık gösterdiğinden dolayı net bir çıkarım yapmak mümkün değildir. Bunu biraz daha detaylıca anlatacak olursak, kredi hayat sigortası ücretleri; kredi ürünlerine başvuran kişilerin, yaş, cinsiyet, sağlık veya gayrimenkulün ekspertiz (konut kredileri için) değerine göre değişiklik gösterebilmektedir. Fakat genel olarak ele alırsak, konut kredileri için ortalama 500 TL yıllık hayat sigortası, ihtiyaç (tüketici) kredileri içinse yıllık 60 TL hayat sigortası bedeli alındığını söyleyebiliriz.


Kesin bir sigorta ücreti için kredi kullanacağınız bankaya başvurmanız ve kesin olarak ne kadar ücret ödeyeceğinizi öğrenebilirsiniz. Kredi hayat sigortası hesaplama işlemleriniz için bankanıza danışabilirsiniz.


Kredi hayat sigortalarıyla ilgili genellikle merak edilen başlıklara açıklama yapmaya çalıştık. Kredi sigortaları hakkında daha fazla bilgiye ihtiyaç duyuyor ya da bu konuda sorularınız varsa yorumlardan bize sorularınızı ulaştırabilirsiniz. Sigortalar konusunda daha fazla yayına ilgili kategorimizden ulaşabileceğinizi hatırlatırız.